Landelijk Kenniscentrum Financiële Vitaliteit

“Financiële problemen 2018 volgens Nibud:
Net als in 2015, heeft nog steeds een op de vijf huishoudens betalingsproblemen, omgerekend 1,35 miljoen huishoudens.
Bij 8% gaat het om ernstige betalingsproblemen.”

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een groot deel van de Nederlandse huishoudens te maken hebben met financiële problemen. Soms zelfs ernstige financiële problemen. Vanuit gemeenten is er steeds meer aandacht om burgers hulp te bieden bij het oplossen van de schulden. Via een vroeg signalering aanpak willen zij met burgers zo snel mogelijk aan tafel zitten om oplopende problemen te voorkomen. Daarnaast zijn de banken ook gestart met vroeg signalering bij klanten die (heel) vaak rood staan op hun betaalrekening. Vanuit de credit management sector zijn er wel initiatieven ontplooid zoals bijvoorbeeld schulden.nl maar het betalen van deze schuldhulpverlening is (nog) een uitdaging.

Onze Missie: Financiële rust bij particulieren en bedrijven 

Het Landelijk Kennis Centrum Financiële Vitaliteit van CBMK Creditmanagement en Budgetcoach Groep is ontstaan tijdens een initiatief om door kennisdeling en samenwerking voetbalclubs gezond te maken. Vanuit liefde voor het voetbal en de impact op een sportieve, gezonde samenleving. Als partners van dit samenwerkingsverband, genaamd De Waard€volle Club, ontstond het idee om een bijdrage te leveren vanuit financiële vitaliteit.

De initiatiefnemers CBMK Creditmanagement en Budgetcoach Groep hebben de handen ineengeslagen en introduceren nu het Landelijk Kennis Centrum Financiële Vitaliteit. Dit nieuwe, landelijke Kenniscentrum heeft als missie om organisaties en de mensen daarbinnen, financieel vitaal te maken.

Op deze manier zorgen wij voor financiële rust bij particulieren en bedrijven!

Hoe werkt het?

Via een gratis 088 nummer kunnen particulieren en organisaties, aan de medewerkers van onze telefonische helpdesk, alle vragen stellen die zij hebben. Dit hoeven geen vragen over schulden te zijn, maar kunnen uiteenlopende vragen te zijn op financieel gebied. Bedrijven kunnen hier eveneens te rade gaan over financiële en/of juridische vraagstukken. De medewerker van de helpdesk kan u ook direct adviseren op welke manier u het best om kunt gaan met medewerkers met schulden.

(Specifieke) vragen van ondernemers of organisaties worden doorverwezen naar CBMK die specialist zijn op het gebied van financiële onderwerpen en/of juridisch advies om cashflow te beheersen.

Sluit u als werkgever aan bij het kenniscentrum

Voor bedrijven en organisaties is het Landelijk Kenniscentrum Financiële Vitaliteit zeker  interessant. Medewerkers die te kampen hebben met schulden zijn minder productief op het werk. Organisaties die medewerkers met schulden in dienst hebben kosten de organisatie tijd en geld. Ziekteverzuim kan toenemen door klachten, loonbeslagen door schuldeisers zorgen voor onrust en daarmee verlies van productiviteit. Daarnaast is de kans op fraude en diefstal groter als er medewerkers zijn met financiële problemen. Onderzoek van het NIBUD heeft uitgewezen dat een medewerker met financiële problemen het bedrijf 13.000 euro op jaar basis kost.

Het Kenniscentrum gaat daarom graag in overleg met bedrijven en organisaties om de benodigde ondersteuning te bieden. CBMK is als full-service credit management bureau specialist op financieel en juridisch gebied. Ook CBMK biedt vanuit haar, maatschappelijke betrokkenheid, het advies kosteloos aan bedrijven aan.

Over de initiatiefnemers

De Waard€volle Club

De Waard€volle Club helpt Betaald Voetbal Organisaties en amateurverenigingen om hun sponsorinkomsten te behouden en te werken aan een gezonde toekomst. Een collectief van professionals uit het betaald voetbal en het bedrijfsleven die vanuit liefde voor het voetbal en de impact op een sportieve en gezonde samenleving een bijdrage willen leveren.

Lees meer over De Waard€volle Club

De Budgetcoach Groep

De Budgetcoach Groep is een onafhankelijke organisatie en met meer dan 26 gecertificeerde budgetcoaches hebben wij een werkterrein in heel Nederland. De coaches zijn zorgvuldig gescreend en gedegen opgeleid als onafhankelijk financieel dienstverlener om organisaties en of hun medewerkers op deskundige, discrete, respectvolle en persoonlijke wijze te ondersteunen, adviseren en vooruit te helpen om financiële rust te creëren..

Lees meer over Budgetcoach Groep

CBMK Credit Management

CBMK helpt opdrachtgevers om hun bedrijfsdoelen te realiseren. Dit doen ze door het betaalgedrag van klanten te managen, het verbeteren van klantcontact en door het bieden van commerciële kansen. Gesterkt door optimale data en de juiste juridische kennis. Op deze manier maken zij geldstromen voorspelbaarder, verbeteren ze de klantbeleving en kunnen meer commerciële kansen worden benut. Maak je organisatie succesvoller en blijf zorgeloos ondernemen.

Lees hier meer over CBMK Credit Management

FIMA Schuldhulp voor Bedrijven

Sinds 2015 gespecialiseerd in schuldhulp voor ondernemers (SHVO).
FIMA Schuldhulp voor Bedrijven bestaat uit diverse professionele disciplines en heeft als doel het bieden van integrale schuldhulp aan ondernemers en hybride-ondernemers (deels ondernemer/deels loondienst). We begeleiden ondernemers op een professionele manier door alle schuld-gerelateerde, bedrijfsmatige en persoonlijke fasen van een schuldhulptraject. Wij (onder)zoeken de best haalbare oplossing voor àlle betrokkenen en beperken hiermee de (maatschappelijke) schade.

Lees hier meer over FIMA Schuldhulp voor Bedrijven