Kosten bij een dagvaardingsprocedure

Financieel

Bij een dagvaardingsprocedure moet je rekening houden met de volgende kosten:

Betekenen van de dagvaarding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de hoogte van de vordering(en) en van de eiser. Voor het laatste is van belang om je gaat dagvaarden namens een natuurlijk persoon, of namens een niet-natuurlijk persoon, zoals bijvoorbeeld een BV.

Het salaris van de gemachtigde. De hoogte hiervan is afhankelijk van de hoogte van de vordering(en) en het aantal verrichte proceshandelingen.

Kosten van de deurwaarder. Als de debiteur na het behalen van het vonnis nog steeds niet vrijwillig tot betaling overgaat, kun je de deurwaarder opdracht geven tot beslaglegging over te gaan. Elk beslag brengt kosten met zich mee. Deze kosten mogen op de debiteur worden verhaald, waarvoor natuurlijk ook geldt dat deze wel betaald moeten worden door de debiteur.

Vragen na aanleiding van dit artikel?

Neem contact op met onze gratis helpdesk via 088-6220340